Svíčka

22. 1. 2013 19:28
Rubrika: Nezařazené

Byla jednou jedna svíčka. Nebyla ani voňavá, ani nijak krásně barevná. Byla vlastně úplně obyčejná. Ale její plamen zářil vždy naplno a dokázal prozářit i nejtemnější místa pokojíčku, jenž byl jejím domovem. V tom pokoji žil jeden chudý a mladý spisovatel, který vždy, když už se večer venku setmělo, zapaloval svou svíci a v jejím mihotavém světle tvořil poetické příběhy, veselé historky a přenádherné básně… Miloval světlo svíce a jen díky němu mohl nalézat potěšení ve své práci.

Ale jednoho dne si svíčka povzdechla,: „Proč tu jsem, jsem úplně obyčejná a svět by byl beze mě úplně stejný. Nikomu bych nechyběla. Jsem zbytečná… Ani můj plamen nikdo nepotřebuje.“ A rozhodla se, že přestane svítit, dokud nebude výjimečná. Celý den se nic nedělo, ale když šel večer mladík zapálit svou svíci, snažil se marně. Plamen se nerozhořel.  Jeho zklamaný výraz mluvil za vše. Celý den se těšil na tu chvilku při svitu svíčky, kdy si konečně bude moci ulehčit od reality a vnořit se do víru své vlastní fantazie. Tolik mu tyto okamžiky dávaly, naplňovaly ho láskou a radostí a vědomím, že i on je v něčem opravdu dobrý. A dneska o to přišel... Mladík šel zklamaně spát.

A tu svíce uviděla, jak moc se spletla. Uvědomila si, že není důležité, jaká je z venku, ale že důležité je jenom její světlo. Jenom díky němu může naplnit svůj úkol a být pro někoho vším.
Od zítřejšího večera svíčka opět svítila. Živým, krásným a jasným plamenem plným života!


Nejsme dokonalí, nikdo z nás, ale když svítíme, když rozdáváme Boží světlo kolem nás a když konáme to, v čem jsme dobří s naprostou pokorou a odevzdaností Bohu, můžeme někomu vnášet do života světlo, které on potřebuje pro svou tvorbu. Každý je výjimečný ( třebaže o tom možná neví) , tak sviťme a nezhasínejme, protože bez Světla je život temný, smutný a plný stínu. :))

Zobrazeno 1577×

Komentáře

Petr Steinbauer (PetrST)

ne nezhasínáš, jen se skloníš a pak se narovnáš a hoříš a svítíš dál :)

emco

Děkuju!!! :))

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková